Ngonci Korea

Koréa Kidul - nagara sareng sajarah euyeub tur matak. Leuwih taun, aya geus diparéntah ku sababaraha dinasti Cina, dina anu kapamimpinan dilaksanakeun pangwangunan kompléx karaton sarta bénténg. Hatur nuhun ka ayeuna di Koréa Kidul, aya loba istana, dihias dina gaya tradisional jeung barat, tur masing-masing sahijina pantes perhatian husus. 6 kompléx paling ageung nu lokasina di ibukota, bari sésana téh sumebar di sakuliah nagara.

Gyeongbokgung Castle

Karaton karajaan panggedena di Seoul diwangun dina 1395 di jaman Gyeongbokgung. Teu kawas istana sejenna di ibukota Koréa Kidul, éta aya di bagian kalér dayeuh. Kitu kieu ngaran kadua - Istana Northern. Dina sakabéh jujutan anjeunna dua kali ngalaman ti lampah tina Japanese, mimiti dina mangsa invasi Jepang 1592-1598 taun, lajeng dina mangsa kolonisasi Jepang dina 1911.

Ayeuna konci Gyeongbokgung - salah sahiji utama atraksi Koréa Kidul . Didatangan patut na guna saksi anu ngarobah tina hansip ti Royal hansip, anu prajurit anu dipakena dina bentuk jaman Joseon. Dina mangsa wisata di kastil bisa jadi dilongok Korea on objék kayaning:

Changdeokgung Istana Complex

Di dieu di Seoul anu sejen karaton henteu kirang geulis Korea - Changdeokgung Istana , nu disebut oge "Istana sejahtera kahadean". Ieu ieu diwangun keur kaisar Taejong of Joseon dina taun 1405-1412 jeung dugi 1872 dina waktos anu sareng dilayanan salaku tempatna kulawarga jeung pamaréntah lokasi karajaan. Raja terakhir, anu cicing di karaton Changdeokgung éta Sunjong Koréa.

Wewengkon salah sahiji konci panggedena Korea mangrupa 58 hektar. Anjeunna salawasna dibedakeun ku arsitéktur mahiwal, anu méré hiji fit sampurna kana topografi lokal. Changdeokgung kompléks kaasup dina daptar Dunya loka Warisan.

Changgyeonggung Istana

Salila kakuasaan nu Goryeo na Joseon dinasti, benteng ieu dipaké salaku tinggal usum panas tina kulawarga kaisar. Ieu diwangun dina 1418 ngan dimana karaton heubeul Sugangun ieu lokasina sateuacan.

Obyek wisata utama Changgyeonggung konci di Koréa nu:

Salila pendudukan Jepang di taman botanis dijieun di dieu, hiji ageung taman jeung kebon binatang a. Ayeuna wewengkon ieu dipapaésan jeung balong jieunan sarta sasak arched.

Deoksugung Istana

Dina bagian kulon ibukota Koréa Kidul nyaéta kenténg Deoksugung , ogé katelah Istana Kulon. Sabudeureun éta ahir abad XIV dinya éta tempatna kulawarga karajaan ti Joseon. fitur ieu geus ceased pikeun ngalakonan di 1618, nalika eta ieu diwangun deui Changdeokgung Istana.

istana sejenna lokasina di ibukota Koréa Kidul, Deoksugung Istana dicirikeun ku kanyataan yén dina wewengkonna aya wangunan di Western-gaya:

Ayeuna Sokchzhochzhon ngawangun bénténg ieu lokasina di Koréa Kidul galeri seni Jepang, anu inventory karaton paméran jeung nu Center Nasional pikeun Seni kontémporér .

Cheong Wa Dae Istana

Urut Présidén Koréa Kidul, Ms Park geun-hye, salaku tinggal resmi dipilih Istana Cheong Wa Dae . Ieu ieu diwangun di wewengkon Seoul Chonnogo dina gaya tradisional Korea. Pikeun pinding tina Kotak hateup warna biru ieu dipaké, kusabab nu benteng Koréa Kidul geus hadé dipikawanoh salaku "Blue House". Ieu ieu diwangun dina loka dimana baheulana mangrupakeun karaton karajaan Dinasti Joseon.

Nganjang ka puri, nu employs présidén Koréa Kidul, mungkin wae ngan salaku bagian tina dikelompokeun tur . Di dieu anjeun bisa leumpang ngaliwatan kebon, dihias ku fountains, arca na ranjang kembang.

Gyeonghuigung Istana

puri ieu diwangun di ibukota Koréa dina 1623 sarta dipaké salaku disebut villas karajaan. Ieu diwangun ku ngeunaan saratus wangunan gedé jeung leutik. Dina 1908, dina mangsa pendudukan Jepang gedong ieu ancur jeung wangunan séjén anu dipaké pikeun imah sakola Jepang. Sanggeus nagara merdika, rekonstruksi badag skala ieu dibawa Gyeonghuigung puri . Ayeuna eta imah Universitas Dong na Shilla Hotel.

ngonci propinsi Koréa Kidul

Luar ibukota, ogé boga rupa-rupa istana na bénténg nu geus dimaénkeun peran penting dina période béda jujutanana:

  1. Jinjuseong puri diwangun di Koréa dina 1592 dina mangsa nu disebut Tilu Karajaan. Dina dinten Dinasti Goryeo, éta disebut Chokseoksounom, sarta salila kakuasaan Dinasti Joseon - Tszinsyuzonom. benteng ieu diwangun di tepi walungan Namgang nu dilayanan salaku lombang alam, nu éta strategis penting salila taun perang. Ayeuna puri ieu lokasina di Koréa Kidul:
    • candi jeung Chokseoknu Chanelsa;
    • peringatan Kim Chi mnt;
    • Museum Nasional Jinju;
    • Uygisa sanctuary.
  2. Suncheon ruruntuhan kuna kompléks lokasina di Sunchon. benteng ieu diwangun ku jenderal Jepang Ukita Hidden na Toddoy Takatori maké leutak sarta batu. Mimitina eta ieu dipaké salaku hiji pos canggih, diwangun ku tilu puri leutik, anu tilu batu utama 12 sarta Gerbang konci. Dina waktu nu sarua eta bisa ditempatkeun sahanteuna 14 sarébu prajurit. Suncheon ruruntuhan - nu salamet konci ngan leuwih atawa kirang Koréa sadaya yen anu lokasina di wewengkon kidul.
  3. Kobapsezong (Gochangeupseong Bénténg). Iinditan ngaliwatan county Gochang, pastikeun nganjang ka ruruntuhan tina kenténg kuna. Ieu diwangun dina 1453 jeung ieu dipaké salaku pamaréntah jeung militér strengthening Dinasti Joseon. konci conto arsitektur taneuh tradisional di Korea. Meunteun éta ogé kaéndahan nu landscapes lokal tiasa mangsa keur leumpang di sabudeureun lingkungan nu.
  4. Hwaseong , ogé katelah puri Sarwa. Di ibukota propinsi Gyeonggi-do, Suwon , nyaéta salah sahiji istana panggedéna di Koréa Kidul. Ieu diwangun dina 1794-1796 taun raja di Joseon Dinasti Jeonju dina mémori ramana ieu dibales - Pangeran Sado. benteng nu dikurilingan ku bagian badag ti puseur Suwon. Dina pindingna mangrupa karaton Raja Jeonju Haenggung, nu taun 1997 ieu inscribed dina Warisan Dunya UNESCO Daptar.